De boosdoener is de lage rente, die het realiseren van redelijke rendementen op vastrentende waarden vrijwel onmogelijk maakt. De pensioenfondsen zwijgen nog steeds, maar dat zal volgens Whalen niet zo lang meer duren.

Op een bepaald moment gaan de pensioenfondsen zo diep in de problemen raken dat de Amerikaanse centrale bank weinig andere keuzemogelijkheden heeft dan de rente te verhogen.

Zelfs een basisrente van 1% is beter dan een nulrente, aldus Whalen. De huidige situatie is niet zo heel lang meer houdbaar. Volgend jaar kunnen de problemen aan de oppervlakte gaan komen, met alle gevolgen van dien.

De boosdoener is de lage rente, die het realiseren van redelijke rendementen op vastrentende waarden vrijwel onmogelijk maakt. De pensioenfondsen zwijgen nog steeds, maar dat zal volgens Whalen niet zo lang meer duren. Op een bepaald moment gaan de pensioenfondsen zo diep in de problemen raken dat de Amerikaanse centrale bank weinig andere keuzemogelijkheden heeft dan de rente te verhogen. Zelfs een basisrente van 1% is beter dan een nulrente, aldus Whalen. De huidige situatie is niet zo heel lang meer houdbaar. Volgend jaar kunnen de problemen aan de oppervlakte gaan komen, met alle gevolgen van dien.