Onder andere in een staat als Florida, waar veel oude mensen wonen, zijn heel wat inwoners afhankelijk van de Social Security. Maar zoals elders dreigt ook het Amerikaanse pensioenensysteem op een ramp uit de draaien.

Het systeem kraakt in al zijn voegen, waarbij de jonge Amerikanen de Social Security grondig wantrouwen. 75% van de leeftijdscategorie tussen 18 en 34 verwacht nooit een dollar te krijgen van de Social Security.

John Mauldin, president of Millennium Wave, is van mening dat de problemen met de Social Security relatief makkelijk opgelost kunnen worden door de pensioenleeftijd op te lossen. Het zal echter niet makkelijk om een dergelijke wet door het parlement te krijgen.

Maar vooral de pensioenen van de Amerikaanse staten en lokale overheden staat onder grote druk en er dreigt een grote crisis.

Mauldin spreekt van een ramp, waarbij veel bejaarde Amerikanen als gevolg van ondergekapitaliseerde pensioenfondsen op droog zaad dreigen te raken. Die onderkapitalisering zou maar liefst 3000 miljard dollar bedragen.

Het gat wordt bovendien elk jaar dieper. De pensioenfondsen hebben gerekend op een return van 8% op jaarbasis, maar kunnen die onmogelijk nog realiseren.

Gevolg is dat ze niet meer aan hun verplichtigingen gaan kunnen voldoen. Elk jaar wordt het gat zodoende 75 miljard dollar groter.

Onder andere in een staat als Florida, waar veel oude mensen wonen, zijn heel wat inwoners afhankelijk van de Social Security. Maar zoals elders dreigt ook het Amerikaanse pensioenensysteem op een ramp uit de draaien. Het systeem kraakt in al zijn voegen, waarbij de jonge Amerikanen de Social Security grondig wantrouwen. 75% van de leeftijdscategorie tussen 18 en 34 verwacht nooit een dollar te krijgen van de Social Security. John Mauldin, president of Millennium Wave, is van mening dat de problemen met de Social Security relatief makkelijk opgelost kunnen worden door de pensioenleeftijd op te lossen. Het zal echter niet makkelijk om een dergelijke wet door het parlement te krijgen. Maar vooral de pensioenen van de Amerikaanse staten en lokale overheden staat onder grote druk en er dreigt een grote crisis. Mauldin spreekt van een ramp, waarbij veel bejaarde Amerikanen als gevolg van ondergekapitaliseerde pensioenfondsen op droog zaad dreigen te raken. Die onderkapitalisering zou maar liefst 3000 miljard dollar bedragen. Het gat wordt bovendien elk jaar dieper. De pensioenfondsen hebben gerekend op een return van 8% op jaarbasis, maar kunnen die onmogelijk nog realiseren. Gevolg is dat ze niet meer aan hun verplichtigingen gaan kunnen voldoen. Elk jaar wordt het gat zodoende 75 miljard dollar groter.