Het in 1997 opgerichte en in Aurora (Colorado) gevestigde B&B Pharmaceuticals levert controlled substances en farmaceutische grondstoffen voor magistrale bereidingen aan apotheken in de Verenigde Staten.

B&B Pharmaceuticals behaalt in 2012 naar verwachting een omzet van circa US$ 6 miljoen en een EBITDA-marge welke boven het gemiddelde van de Fagron Groep ligt.

Fagron heeft een multiple van 5,5 keer EBITDA voor deze overname betaald. B&B Pharmaceuticals wordt vanaf 1 december 2012 geconsolideerd.

Het productassortiment van B&B Pharmaceuticals is volledig complementair aan de bestaande activiteiten van Fagron in de Verenigde Staten.

Het bundelen van de activiteiten van B&B Pharmaceuticals en Fagron stelt Fagron in staat om duidelijke voordelen te behalen, niet alleen op het gebied van inkoop, analyse en productie, maar vooral ook op het gebied van innovatie en productassortiment.

Vanuit vestigingen in Aurora, St. Paul en Scottsdale zal Fagron nog beter in staat zijn om apotheken in de Verenigde Staten te voorzien van innovatieve concepten en producten voor magistrale bereidingen.

Het in 1997 opgerichte en in Aurora (Colorado) gevestigde B&B Pharmaceuticals levert controlled substances en farmaceutische grondstoffen voor magistrale bereidingen aan apotheken in de Verenigde Staten. B&B Pharmaceuticals behaalt in 2012 naar verwachting een omzet van circa US$ 6 miljoen en een EBITDA-marge welke boven het gemiddelde van de Fagron Groep ligt. Fagron heeft een multiple van 5,5 keer EBITDA voor deze overname betaald. B&B Pharmaceuticals wordt vanaf 1 december 2012 geconsolideerd. Het productassortiment van B&B Pharmaceuticals is volledig complementair aan de bestaande activiteiten van Fagron in de Verenigde Staten. Het bundelen van de activiteiten van B&B Pharmaceuticals en Fagron stelt Fagron in staat om duidelijke voordelen te behalen, niet alleen op het gebied van inkoop, analyse en productie, maar vooral ook op het gebied van innovatie en productassortiment. Vanuit vestigingen in Aurora, St. Paul en Scottsdale zal Fagron nog beter in staat zijn om apotheken in de Verenigde Staten te voorzien van innovatieve concepten en producten voor magistrale bereidingen.