Douglas Holtz-Eakin, nu actief als adviseur van John McCain, merkt op dat het afschaffen van de Bush-belastingverlaging een nefast effect op de VS-economie gaat hebben.

Hij is zelfs van mening dat het terugschroeven van de maatregel de economische groei met 1,40% gaat afremmen, waardoor de VS zelfs het risico lopen om in een double dip scenario te belanden.

Douglas Holtz-Eakin is dan ook van mening dat er in de komende dagen over een compromis moet worden verhandeld, zodat voorkomen wordt dat de belastingen fors gaan stijgen.

Douglas Holtz-Eakin, nu actief als adviseur van John McCain, merkt op dat het afschaffen van de Bush-belastingverlaging een nefast effect op de VS-economie gaat hebben. Hij is zelfs van mening dat het terugschroeven van de maatregel de economische groei met 1,40% gaat afremmen, waardoor de VS zelfs het risico lopen om in een double dip scenario te belanden. Douglas Holtz-Eakin is dan ook van mening dat er in de komende dagen over een compromis moet worden verhandeld, zodat voorkomen wordt dat de belastingen fors gaan stijgen.