De schatkist zal namelijk de verkoop van overheidspapier moeten terugschroeven, tenzij er tijdig een overeenkomst wordt bereikt om de limiet te bereiken. Treasury Secretary Timothy Geithner is van mening dat vertragingsmanoeuvres nog twee maanden tijdswinst kunnen opleveren.

In die tijd zal een oplossing voor het probleem moeten worden gevonden, zoniet zal het rendement op Amerikaanse staatsobligaties stijgen. President Barack Obama wil over de komende 12 jaar 4000 miljard dollar besparen, maar de Republikeinse oppositie is het daar niet mee eens. Obama zou namelijk de belastingen ook voor de rijken willen optrekken.

De schatkist zal namelijk de verkoop van overheidspapier moeten terugschroeven, tenzij er tijdig een overeenkomst wordt bereikt om de limiet te bereiken. Treasury Secretary Timothy Geithner is van mening dat vertragingsmanoeuvres nog twee maanden tijdswinst kunnen opleveren. In die tijd zal een oplossing voor het probleem moeten worden gevonden, zoniet zal het rendement op Amerikaanse staatsobligaties stijgen. President Barack Obama wil over de komende 12 jaar 4000 miljard dollar besparen, maar de Republikeinse oppositie is het daar niet mee eens. Obama zou namelijk de belastingen ook voor de rijken willen optrekken.