Maar de financiële markten kijken ook al verder in de toekomst, meer bepaald naar de fiscale klip waar de Verenigde Staten mee worden geconfronteerd.

De Amerikaanse overheid wil wel degelijk werk maken van die fiscale klip, democraten en republikeinen voeren daaromtrent momenteel onderhandelingen. De republikeinen blijven echter tegenstander van elke vorm van belastingverhoging en dat kan uiteindelijk een breekpunt vormen.

OPEC streeft naar stabilisatie olieprijzen rond 100 dollar per vat

Vertegenwoordigers van de OPEC lieten volgens Royal Bank of Scotland weten dat het kartel streeft naar een stabilisatie van de prijzen rond het niveau van 100 dollar per vat. OPEC produceerde in augustus 245.000 vaten per dag meer dan in juli.

Het grootste deel van de toename kwam op rekening van Angola, dat 193.000 vaten per dag meer produceerde dan een maand eerder.

Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek dat de hoeveelheid ruwe olie in
voorraad in de vorige verslagweek met 8,5 miljoen vaten is toegenomen naar 367,6 miljoen vaten.

De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten steeg opnieuw naar bijna 9,8 miljoen vaten ruwe olie per dag tegenover 8,6 miljoen vaten per dag een week eerder.

De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde de voorbije 4 weken verder naar 87,7 procent tegenover 88,3 procent een week eerder.

De voorraad loodvrije benzine nam met 1,4 miljoen vaten af en bevindt zich nu op het laagste niveau in bijna 4 jaar. De stookolievoorraad kwam op weekbasis 0,3 miljoen vaten lager uit

Maar de financiële markten kijken ook al verder in de toekomst, meer bepaald naar de fiscale klip waar de Verenigde Staten mee worden geconfronteerd. De Amerikaanse overheid wil wel degelijk werk maken van die fiscale klip, democraten en republikeinen voeren daaromtrent momenteel onderhandelingen. De republikeinen blijven echter tegenstander van elke vorm van belastingverhoging en dat kan uiteindelijk een breekpunt vormen. OPEC streeft naar stabilisatie olieprijzen rond 100 dollar per vatVertegenwoordigers van de OPEC lieten volgens Royal Bank of Scotland weten dat het kartel streeft naar een stabilisatie van de prijzen rond het niveau van 100 dollar per vat. OPEC produceerde in augustus 245.000 vaten per dag meer dan in juli. Het grootste deel van de toename kwam op rekening van Angola, dat 193.000 vaten per dag meer produceerde dan een maand eerder. Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 8,5 miljoen vaten is toegenomen naar 367,6 miljoen vaten. De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten steeg opnieuw naar bijna 9,8 miljoen vaten ruwe olie per dag tegenover 8,6 miljoen vaten per dag een week eerder. De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde de voorbije 4 weken verder naar 87,7 procent tegenover 88,3 procent een week eerder. De voorraad loodvrije benzine nam met 1,4 miljoen vaten af en bevindt zich nu op het laagste niveau in bijna 4 jaar. De stookolievoorraad kwam op weekbasis 0,3 miljoen vaten lager uit