Staatsobligaties van de Amerikaanse overheid met een looptijd van 40, 50 of 100 jaar kunnen voorzien in een prijsanker voor bedrijfsobligaties en obligaties van lagere overheden (municipal bonds).

Pensioen- en verzekeringsbedrijven kunnen volgens Pimco hun voordeel halen uit afgeleide instrumenten.

Of de Amerikaanse overheid serieus overweegt om ultralange staatsobligaties te gaan invoeren, zal blijken als ze hierover veelvuldiger het publieke debat opzoekt over de voordelen op drie punten: kosten voor de belastingbetaler, de voorspelbaarheid en regelmaat van schulduitgifte en het ondersteunen van de liquiditeit op de markten.

Staatsobligaties van de Amerikaanse overheid met een looptijd van 40, 50 of 100 jaar kunnen voorzien in een prijsanker voor bedrijfsobligaties en obligaties van lagere overheden (municipal bonds). Pensioen- en verzekeringsbedrijven kunnen volgens Pimco hun voordeel halen uit afgeleide instrumenten. Of de Amerikaanse overheid serieus overweegt om ultralange staatsobligaties te gaan invoeren, zal blijken als ze hierover veelvuldiger het publieke debat opzoekt over de voordelen op drie punten: kosten voor de belastingbetaler, de voorspelbaarheid en regelmaat van schulduitgifte en het ondersteunen van de liquiditeit op de markten.