De werkloosheidscijfers zijn daar een voorbeeld van, maar de manier waarop de inflatie wordt berekend is misschien nog meer veelzeggend. Voedsel, energie en onderdak zijn drie basisbehoeften van iedereen die de jongste maanden sterk in prijs zijn gestegen.

Eigenlijk is het verhaal heel eenvoudig: wie deze basisbehoeften niet kan invullen, zal van honger sterven en/of dakloos ergens onder een brug eindigen. Het Witte Huis negeert echter deze realiteit en doet precies alsof de Amerikanen daadwerkelijk in luilekkerland leven.

De werkloosheidscijfers zijn daar een voorbeeld van, maar de manier waarop de inflatie wordt berekend is misschien nog meer veelzeggend. Voedsel, energie en onderdak zijn drie basisbehoeften van iedereen die de jongste maanden sterk in prijs zijn gestegen. Eigenlijk is het verhaal heel eenvoudig: wie deze basisbehoeften niet kan invullen, zal van honger sterven en/of dakloos ergens onder een brug eindigen. Het Witte Huis negeert echter deze realiteit en doet precies alsof de Amerikanen daadwerkelijk in luilekkerland leven.