Verschillende Amerikaanse overheden beseffen dat ze grote verliezen hebben geleden en zijn in het tegenoffensief gegaan.

Met Baltimore op kop worden rechtszaken ingespannen tegen de banken, met de bedoeling om uiteindelijk schadevergoeding te krijgen. Volgens Nomura Equity Research kunnen deze rechtszaken de banken uiteindelijk tientallen miljarden dollars gaan kosten.

De lauwe reacties op de cijfers van Alcoa beloven niet veel goeds voor het resultatenseizoen dat in de Verenigde Staten nu op gang zal komen. De beleggers vrezen dat er meer tegen- dan meevallers gaan zien, met bijkomende koersdruk tot gevolg. Vandaag is het op het vlak van bedrijfscijfers een relatief rustige dag.

Veilige beleggingen worden steeds zeldzamer

Niet alleen voor banken en verzekeraars maar zelfs voor staten geldt dat het niet zeker is dat zij de nominale inleg van beleggingen kunnen terugbetalen, laat staan dat je kunt rekenen op rendement.

De enige remedies voor een schuldencrisis zoals we die nu meemaken zijn: 1) kwijtschelding, of 2) geld bijdrukken om de schulden te laten verdwijnen door inflatie.

Er zijn wereldwijd erg weinig beleggingen beschikbaar die nog relatief veilig zijn en kans op rendement bieden. Timing is cruciaal op de beleggingsmarkten, en op dit moment zijn de Verenigde Staten het minst besmet.

Verschillende Amerikaanse overheden beseffen dat ze grote verliezen hebben geleden en zijn in het tegenoffensief gegaan. Met Baltimore op kop worden rechtszaken ingespannen tegen de banken, met de bedoeling om uiteindelijk schadevergoeding te krijgen. Volgens Nomura Equity Research kunnen deze rechtszaken de banken uiteindelijk tientallen miljarden dollars gaan kosten. De lauwe reacties op de cijfers van Alcoa beloven niet veel goeds voor het resultatenseizoen dat in de Verenigde Staten nu op gang zal komen. De beleggers vrezen dat er meer tegen- dan meevallers gaan zien, met bijkomende koersdruk tot gevolg. Vandaag is het op het vlak van bedrijfscijfers een relatief rustige dag. Veilige beleggingen worden steeds zeldzamer Niet alleen voor banken en verzekeraars maar zelfs voor staten geldt dat het niet zeker is dat zij de nominale inleg van beleggingen kunnen terugbetalen, laat staan dat je kunt rekenen op rendement. De enige remedies voor een schuldencrisis zoals we die nu meemaken zijn: 1) kwijtschelding, of 2) geld bijdrukken om de schulden te laten verdwijnen door inflatie. Er zijn wereldwijd erg weinig beleggingen beschikbaar die nog relatief veilig zijn en kans op rendement bieden. Timing is cruciaal op de beleggingsmarkten, en op dit moment zijn de Verenigde Staten het minst besmet.