De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten daalde met 56.000 vaten naar iets meer dan 7,5 miljoen vaten ruwe olie per dag.

De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen nam de laatste 4 weken verder af naar 84,1 procent tegenover 85,2 procent een week eerder.

De voorraad loodvrije benzine daalde in de verslagweek met 0,8 miljoen vaten en ook de voorraad distillaten (o.a. stookolie en

diesel) kwam op weekbasis 3,7 miljoen vaten lager uit.

De afgeleide olieproducten (distillaten) presteerden vorige week beter dan WTI. Stookolie werd vorige weeke 0,9 procent goedkoper maar de prijs van loodvrije benzine steeg opnieuw 2,5 procent.

De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten daalde met 56.000 vaten naar iets meer dan 7,5 miljoen vaten ruwe olie per dag. De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen nam de laatste 4 weken verder af naar 84,1 procent tegenover 85,2 procent een week eerder. De voorraad loodvrije benzine daalde in de verslagweek met 0,8 miljoen vaten en ook de voorraad distillaten (o.a. stookolie en diesel) kwam op weekbasis 3,7 miljoen vaten lager uit. De afgeleide olieproducten (distillaten) presteerden vorige week beter dan WTI. Stookolie werd vorige weeke 0,9 procent goedkoper maar de prijs van loodvrije benzine steeg opnieuw 2,5 procent.