Dit cijfer lag in lijn met de verwachtingen want vooraf werd op een toename met 2,65 miljoen vaten gerekend.

De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten daalde opnieuw met 499.000 vaten naar bijna 7,6 miljoen vaten ruwe olie per dag.

De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen nam de afgelopen weken verder af naar 85,2 procent tegenover 86,4

procent een week eerder.

De voorraad loodvrije benzine steeg in de verslagweek met 1,7 miljoen vaten maar de voorraad distillaten (o.a. stookolie en diesel) kwam op weekbasis een miljoen vaten lager uit.

De afgeleide olieproducten (distillaten) presteerden vorige week beter dan WTI. De vraag naar stookolie en loodvrije benzine

steeg in anticipatie op de superstorm in het noordwesten van de Verenigde Staten.

Daardoor klommen ook de raffinagemarges naar het hoogste niveau sinds oktober.

Dit cijfer lag in lijn met de verwachtingen want vooraf werd op een toename met 2,65 miljoen vaten gerekend. De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten daalde opnieuw met 499.000 vaten naar bijna 7,6 miljoen vaten ruwe olie per dag. De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen nam de afgelopen weken verder af naar 85,2 procent tegenover 86,4 procent een week eerder. De voorraad loodvrije benzine steeg in de verslagweek met 1,7 miljoen vaten maar de voorraad distillaten (o.a. stookolie en diesel) kwam op weekbasis een miljoen vaten lager uit. De afgeleide olieproducten (distillaten) presteerden vorige week beter dan WTI. De vraag naar stookolie en loodvrije benzine steeg in anticipatie op de superstorm in het noordwesten van de Verenigde Staten. Daardoor klommen ook de raffinagemarges naar het hoogste niveau sinds oktober.