Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 1,3 miljoen vaten is toegenomen naar 361,3 miljoen vaten. De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten steeg met 1,2 miljoen vaten naar 8,3 miljoen vaten ruwe olie per dag.

De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde de voorbije 4 weken naar 90,3 procent tegenover 90,6 procent een week eerder.

De voorraad loodvrije benzine steeg opnieuw met 7,4 miljoen vaten. De voorraad distillaten (o.a. stookolie en diesel) kwam op weekbasis 6,8 miljoen vaten hoger uit.

Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 1,3 miljoen vaten is toegenomen naar 361,3 miljoen vaten. De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten steeg met 1,2 miljoen vaten naar 8,3 miljoen vaten ruwe olie per dag. De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde de voorbije 4 weken naar 90,3 procent tegenover 90,6 procent een week eerder. De voorraad loodvrije benzine steeg opnieuw met 7,4 miljoen vaten. De voorraad distillaten (o.a. stookolie en diesel) kwam op weekbasis 6,8 miljoen vaten hoger uit.