Het risico dat een groeiende vraag bij een weer op gang komende economie net als in het afgelopen decennium zal worden afgeknepen door stijgende olieprijzen wordt minder.

De olieproductie heeft in mindere mate ook invloed op de lopende rekening van de VS - in mindere mate wegens de enorme schaal van de Amerikaanse economie.

Goldman Sachs verwacht een groei van de Amerikaanse olieproductie dankzij schalie van krap 7 miljoen vaten per dag in 2008 naar meer dan 12 miljoen vaten in 2017 (inclusief vloeibaar gas). Ofwel een groei van zo'n 75%.

Het risico dat een groeiende vraag bij een weer op gang komende economie net als in het afgelopen decennium zal worden afgeknepen door stijgende olieprijzen wordt minder. De olieproductie heeft in mindere mate ook invloed op de lopende rekening van de VS - in mindere mate wegens de enorme schaal van de Amerikaanse economie. Goldman Sachs verwacht een groei van de Amerikaanse olieproductie dankzij schalie van krap 7 miljoen vaten per dag in 2008 naar meer dan 12 miljoen vaten in 2017 (inclusief vloeibaar gas). Ofwel een groei van zo'n 75%.