Recent zijn er twijfels bestaan over de grootte van de beschikbare voorraden aan schaalolie en -aardgas, maar op korte termijn zal de productie uit deze velden toch op een hoog niveau blijven. De Amerikaanse olie heeft de energiemarkt helpen stabiliseren, zodat de olieprijs relatief stabiel is gebleven.

De wild card op de oliemarkt is momenteel Irak, na Saoedi-Arabië de grootste producent van olie binnen de OPEC. Het land produceert meer dan 3 miljoen vaten per dag en een terugval van die productie zou de olieprijs kunnen doen stijgen ware het niet dat de Amerikaanse olie momenteel een soort buffer vormt.

Recent zijn er twijfels bestaan over de grootte van de beschikbare voorraden aan schaalolie en -aardgas, maar op korte termijn zal de productie uit deze velden toch op een hoog niveau blijven. De Amerikaanse olie heeft de energiemarkt helpen stabiliseren, zodat de olieprijs relatief stabiel is gebleven. De wild card op de oliemarkt is momenteel Irak, na Saoedi-Arabië de grootste producent van olie binnen de OPEC. Het land produceert meer dan 3 miljoen vaten per dag en een terugval van die productie zou de olieprijs kunnen doen stijgen ware het niet dat de Amerikaanse olie momenteel een soort buffer vormt.