Van der Hoeven beweert daarin dat de Amerikaanse olie- en aardgasdroom snel kan verzwinden wanneer president Obama de beperkingen op de uitvoer niet opheft.

Amerikaanse bedrijven mogen namelijk geen olie of aardgas uitvoeren, dit als gevolg van een wet uit het Carter-tijdperk.

Die wet verbiedt namelijk de uitvoer van grondstoffen waarvan in de Verenigde Staten zelf een tekort bestaat. Tot dusver leverde deze wet weinig problemen op.

De Amerikaanse energieproductie is echter door het plafond geschoten. Om de wet op de export te omzeilen werden niet de grondstoffen zelf maar wel geraffineerde producten uitgevoerd.

De VS-raffinaderijen zijn echter niet in staat om de grotere toevoer van ruwe olie met een hoog zwavelgehalte op te vangen, zodat een opheffing van de wet dringend aan de orde van de dag is.

Van der Hoeven beweert daarin dat de Amerikaanse olie- en aardgasdroom snel kan verzwinden wanneer president Obama de beperkingen op de uitvoer niet opheft. Amerikaanse bedrijven mogen namelijk geen olie of aardgas uitvoeren, dit als gevolg van een wet uit het Carter-tijdperk. Die wet verbiedt namelijk de uitvoer van grondstoffen waarvan in de Verenigde Staten zelf een tekort bestaat. Tot dusver leverde deze wet weinig problemen op. De Amerikaanse energieproductie is echter door het plafond geschoten. Om de wet op de export te omzeilen werden niet de grondstoffen zelf maar wel geraffineerde producten uitgevoerd. De VS-raffinaderijen zijn echter niet in staat om de grotere toevoer van ruwe olie met een hoog zwavelgehalte op te vangen, zodat een opheffing van de wet dringend aan de orde van de dag is.