Maar wellicht is het beter gewoon de WSJ te blijven lezen. Immers John Hilsenrath wordt ook wel gezien als de informele spreekbuis van de FED. Dat ook de markten rekening houden met het veranderen van de regel bleek afgelopen uit de koers van de euro versus de dollar.

De laatste verzwakte met ruim een procent. Ook de rentemarkten zijn relatief stabiel. Na de enorme stijging van juni is het nu bijna een oase van rust.

Diverse marktpartijen (waaronder Pimco, 's werelds grootste obligatiebelegger), hebben aangekondigd dat 10 jarige Amerikaanse leningen rond een percentage van 2,6% redelijk aantrekkelijk zijn.

Voor veel particuliere beleggers is het bijna geen optie om geld zo lang weg te zetten bij de Amerikaanse overheid. Maar beleggingsfondsen redeneren anders.

Alles hoger dan de dagrente is meegenomen. En als de FED inderdaad de rente voor een hele lange tijd onder druk houdt is een vergoeding in dat opzicht zeker aantrekkelijk. Ook buitenlandse centrale banken.

Maar wellicht is het beter gewoon de WSJ te blijven lezen. Immers John Hilsenrath wordt ook wel gezien als de informele spreekbuis van de FED. Dat ook de markten rekening houden met het veranderen van de regel bleek afgelopen uit de koers van de euro versus de dollar. De laatste verzwakte met ruim een procent. Ook de rentemarkten zijn relatief stabiel. Na de enorme stijging van juni is het nu bijna een oase van rust. Diverse marktpartijen (waaronder Pimco, 's werelds grootste obligatiebelegger), hebben aangekondigd dat 10 jarige Amerikaanse leningen rond een percentage van 2,6% redelijk aantrekkelijk zijn. Voor veel particuliere beleggers is het bijna geen optie om geld zo lang weg te zetten bij de Amerikaanse overheid. Maar beleggingsfondsen redeneren anders. Alles hoger dan de dagrente is meegenomen. En als de FED inderdaad de rente voor een hele lange tijd onder druk houdt is een vergoeding in dat opzicht zeker aantrekkelijk. Ook buitenlandse centrale banken.