Amerikaanse obligatierente zakt fors, dollar stijgt

Al een aantal dagen zien we volgens Philippe Gijsels, hoofd strategie van BNP Paribas, op Wall Street meer kracht bij de small caps en bij de technologieaandelen. Deze meer speculatieve groepen hadden de afgelopen weken en maanden stevig geleden onder de correctie en de indexen hadden een correctie van om en bij de 10% moeten corrigeren.

De schade op individueel aandelen niveau was in veel gevallen nog een stuk groter. We hebben vaak gesteld dat de meer speculatieve waarden en de meer defensieve bigcap bluechips die nauwelijks onder de correctie te leiden hadden, meer nog profiteerden van de sectorrotatie niet oneindig lang uit elkaar konden blijven groeien.

Of met andere woorden, de hogere beta groep moest stabiliseren en zijn opwaartse trend hervatten, wat we nu schijnen te zien, of de hele markt, inclusief de bigcaps zou in correctie modus gaan.

Vandaag gebeurt er op de Amerikaanse beurzen niet zo veel, alle aandacht gaat uit naar de obligatie- en de valutamarkten. De obligatiekoersen vliegen door het plafond, terwijl op de valutamarkten de euro door de kaap van 1,36 dollar dreigt te zakken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content