Op de valutamarkten is de koers van de dollar weer wat gestegen, waardoor voor één euro nu weer minder dan 1,3350 dollar wordt betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie viel fors terug tot 2,187%, een troy ounce goud werd op 1680,90 dollar 4,70 dollar goedkoper en een vat ruwe olie (US Crude) kostte nog steeds meer dan 107 dollar.

Massale uitstroom uit Amerikaanse obligatiefondsen

Dankzij positief economisch nieuws uit de V.S. en meer stabiliteit in de Europese schuldencrisis wordt door verschillende analisten weer geroepen dat de periode van stijgende staatsobligaties (dalende rentes) ten einde is gekomen.

Ook beleggers lijken volgens Royal Bank of Scotland een ommekeer te verwachten, afgelopen week was er een uitstroom ter waarde van 1 miljard dollar uit Amerikaanse obligatiefondsen, een record.

Vorig jaar, en het jaar daarvoor waren er echter ook soortgelijke geluiden te horen, is het nu weer te vroeg? In september 2011 bereikte de rente op de Amerikaanse 10-jaars staatsobligatie een bodem op 1,67% na in 1982 een top te hebben bereikt. Sindsdien is de rente gestegen (en zijn staatsobligaties gedaald). Vorige week stond deze rente op 2,28%. Was deze 1,67% het dieptepunt?

Op de valutamarkten is de koers van de dollar weer wat gestegen, waardoor voor één euro nu weer minder dan 1,3350 dollar wordt betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie viel fors terug tot 2,187%, een troy ounce goud werd op 1680,90 dollar 4,70 dollar goedkoper en een vat ruwe olie (US Crude) kostte nog steeds meer dan 107 dollar.Massale uitstroom uit Amerikaanse obligatiefondsen Dankzij positief economisch nieuws uit de V.S. en meer stabiliteit in de Europese schuldencrisis wordt door verschillende analisten weer geroepen dat de periode van stijgende staatsobligaties (dalende rentes) ten einde is gekomen. Ook beleggers lijken volgens Royal Bank of Scotland een ommekeer te verwachten, afgelopen week was er een uitstroom ter waarde van 1 miljard dollar uit Amerikaanse obligatiefondsen, een record. Vorig jaar, en het jaar daarvoor waren er echter ook soortgelijke geluiden te horen, is het nu weer te vroeg? In september 2011 bereikte de rente op de Amerikaanse 10-jaars staatsobligatie een bodem op 1,67% na in 1982 een top te hebben bereikt. Sindsdien is de rente gestegen (en zijn staatsobligaties gedaald). Vorige week stond deze rente op 2,28%. Was deze 1,67% het dieptepunt?