Het analistenteam van Leleux is van oordeel dat het economisch herstel niet zo sterk is als de obligatiemarkt inschat. Integendeel, de vrees voor een nieuwe recessie blijft bestaan.

Verwacht bij een nieuwe neerwaartse correctie op de beurzen een vlucht naar Treasuries (vlucht naar veilige havens). Nieuwe lows onder 1,67% zijn te verwachten, zodat op koerszwakte mag worden gekocht.

Australië, Nieuw-Zeeland, Canada

De ontwikkeling van deze dollarrentes is gelijklopend aan het verloop van de Amerikaanse langetermijnrente. Recente rentestijgingen zijn tijdelijke correctiefases in een dalende trend.

Met andere woorden de trend van deze markten blijft stijgend (dus stijgende obligatieprijzen en dalende rentevoeten).

Voor de obligatiemarkten kiest in Leleux in 2012 voor veiligheid. Dit betekent dat we een voorkeur hebben voor Amerikaanse en Duitse staatsobligaties. Een trendommekeer op de beurzen kan voor een hernieuwde vlucht naar veilige havens zorgen en nieuwe dieptepunten voor de Amerikaanse en Duitse 10-jaarsrentes.

Via trackers op deze staatsobligaties wil Leleux van deze koerswinsten profiteren: een daling van de langetermijnrentes van de huidige niveaus naar de bodems van september 2011 betekent reeds een koerswinst van meer dan 20%. Bedrijfs-, groeilanden- en inflatiegelinkte obligaties zijn pas na koerscorrectie koopwaardig.

Het analistenteam van Leleux is van oordeel dat het economisch herstel niet zo sterk is als de obligatiemarkt inschat. Integendeel, de vrees voor een nieuwe recessie blijft bestaan. Verwacht bij een nieuwe neerwaartse correctie op de beurzen een vlucht naar Treasuries (vlucht naar veilige havens). Nieuwe lows onder 1,67% zijn te verwachten, zodat op koerszwakte mag worden gekocht.Australië, Nieuw-Zeeland, Canada De ontwikkeling van deze dollarrentes is gelijklopend aan het verloop van de Amerikaanse langetermijnrente. Recente rentestijgingen zijn tijdelijke correctiefases in een dalende trend. Met andere woorden de trend van deze markten blijft stijgend (dus stijgende obligatieprijzen en dalende rentevoeten). Voor de obligatiemarkten kiest in Leleux in 2012 voor veiligheid. Dit betekent dat we een voorkeur hebben voor Amerikaanse en Duitse staatsobligaties. Een trendommekeer op de beurzen kan voor een hernieuwde vlucht naar veilige havens zorgen en nieuwe dieptepunten voor de Amerikaanse en Duitse 10-jaarsrentes. Via trackers op deze staatsobligaties wil Leleux van deze koerswinsten profiteren: een daling van de langetermijnrentes van de huidige niveaus naar de bodems van september 2011 betekent reeds een koerswinst van meer dan 20%. Bedrijfs-, groeilanden- en inflatiegelinkte obligaties zijn pas na koerscorrectie koopwaardig.