De verbetering van het macro-economische klimaat ligt grotendeels aan de basis van die minder goede performance. Ook al zijn we nog ver verwijderd van het Amerikaanse groeipotentieel, de PMI-indicatoren stijgen en flirten met de 55-puntengrens.

De maandelijkse toename van de kleinhandelsverkoop met 1,2 % wijst op een lichtjes aantrekkende consumptie, die in de hand wordt gewerkt door een toename van het beschikbaar inkomen met bijna 4 % in 2010.

Het andere goede nieuws voor de consument kwam volgens Dexia van de trendmatige daling van het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering.

Dat wijst op een herstel van de arbeidsmarkt, dat helaas nog te voorzichtig is om een significante neerwaartse impact te hebben op de werkloosheid.

De verbetering van het macro-economische klimaat ligt grotendeels aan de basis van die minder goede performance. Ook al zijn we nog ver verwijderd van het Amerikaanse groeipotentieel, de PMI-indicatoren stijgen en flirten met de 55-puntengrens. De maandelijkse toename van de kleinhandelsverkoop met 1,2 % wijst op een lichtjes aantrekkende consumptie, die in de hand wordt gewerkt door een toename van het beschikbaar inkomen met bijna 4 % in 2010. Het andere goede nieuws voor de consument kwam volgens Dexia van de trendmatige daling van het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. Dat wijst op een herstel van de arbeidsmarkt, dat helaas nog te voorzichtig is om een significante neerwaartse impact te hebben op de werkloosheid.