Scott Minerd, global chief investment officer bij Guggenheim Partners, heeft een andere vergelijking gemaakt. De Amerikaanse obligatiemarkt is opgebouwd volgens een Ponzi-schema waarbij de ene belegger wordt uitbetaald met het geld dat de andere belegger inbrengt.

De waarde van de onderliggende activa - in dit geval dus de Amerikaanse staatsobligaties - wordt op die manier op een volledig kunstmatige manier opgeblazen. De afloop van het verhaal zal vertrouwd in de oren klinken: uiteindelijk spat de zeepbel met een doffe knal uit elkaar.

Scott Minerd, global chief investment officer bij Guggenheim Partners, heeft een andere vergelijking gemaakt. De Amerikaanse obligatiemarkt is opgebouwd volgens een Ponzi-schema waarbij de ene belegger wordt uitbetaald met het geld dat de andere belegger inbrengt. De waarde van de onderliggende activa - in dit geval dus de Amerikaanse staatsobligaties - wordt op die manier op een volledig kunstmatige manier opgeblazen. De afloop van het verhaal zal vertrouwd in de oren klinken: uiteindelijk spat de zeepbel met een doffe knal uit elkaar.