De U.S. government securities zijn gedaald na elk van de drie veilingen van Amerikaans staatspapier die vorige week werden georganiseerd.

De vraag op die veilingen was kleiner dan verwacht.

In maart zijn de obligatiekoersen in de Verenigde Staten met 1,10% gedaald, zo blijkt uit de index die wordt opgesteld door Bank of America Merrill Lynch. De beleggers vrezen dat de obligatiemarkten versmacht gaan worden door het oplopend begrotingsdeficiet.

De bekende obligatiebelegger Bill Gross waarschuwde al dat het ongebreideld ontlenen door de Amerikaanse overheid kan leiden tot inflatie.

Het verschil tussen de 10-year notes en de Treasury Inflation Protected Securities, een betrouwbare barometer wat betreft de verwachtingen over de consumentenprijzen, bedraagt momenteel 2,22%. Gemiddeld over de afgelopen vijf jaar bedroeg dat verschil maar 2,15%.

De U.S. government securities zijn gedaald na elk van de drie veilingen van Amerikaans staatspapier die vorige week werden georganiseerd. De vraag op die veilingen was kleiner dan verwacht. In maart zijn de obligatiekoersen in de Verenigde Staten met 1,10% gedaald, zo blijkt uit de index die wordt opgesteld door Bank of America Merrill Lynch. De beleggers vrezen dat de obligatiemarkten versmacht gaan worden door het oplopend begrotingsdeficiet. De bekende obligatiebelegger Bill Gross waarschuwde al dat het ongebreideld ontlenen door de Amerikaanse overheid kan leiden tot inflatie. Het verschil tussen de 10-year notes en de Treasury Inflation Protected Securities, een betrouwbare barometer wat betreft de verwachtingen over de consumentenprijzen, bedraagt momenteel 2,22%. Gemiddeld over de afgelopen vijf jaar bedroeg dat verschil maar 2,15%.