Hij slaagde er niet in alleen in om de technozeepbel van 2000 te voorzien, maar ook om de subprime crisis van 2008-2009 te voorspellen. Heel recent waarschuwde Fleckenstein voor een correctie op de Japanse beurs nadat deze zo fors was gestegen. De correctie kwam er inderdaad.

De FED heeft de geldpersen eindeloos laten draaien en dat heeft zowel de aandelen- als de obligatiekoersen door het plafond geduwd. Maar mooie liedjes duren niet lang en ook die aandelen- en obligatiekoersen zullen een toontje lager moeten gaan zingen. De eerste signalen van opstand tegen de FED zijn volgens Fleckenstein al op de obligatiemarkt zichtbaar geworden.

Hij slaagde er niet in alleen in om de technozeepbel van 2000 te voorzien, maar ook om de subprime crisis van 2008-2009 te voorspellen. Heel recent waarschuwde Fleckenstein voor een correctie op de Japanse beurs nadat deze zo fors was gestegen. De correctie kwam er inderdaad. De FED heeft de geldpersen eindeloos laten draaien en dat heeft zowel de aandelen- als de obligatiekoersen door het plafond geduwd. Maar mooie liedjes duren niet lang en ook die aandelen- en obligatiekoersen zullen een toontje lager moeten gaan zingen. De eerste signalen van opstand tegen de FED zijn volgens Fleckenstein al op de obligatiemarkt zichtbaar geworden.