De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in de plus, waarbij de koersen ten opzichte van de opening in beperkte mate verder zijn gestegen. Niet alle tot dusver gepubliceerde cijfers worden goed onthaald, onder andere Verizon moet op de cijfers wat terrein prijsgeven.

Weer problemen bij Libische olieproductie

In Libië werd een deel van de productie stilgelegd door een lokale militiegroep die daarmee wil protesteren tegen het verloop van de verkiezingen.

Het gaat volgens Royal Bank of Scotland om 300.000 vaten per dag aan productie terwijl daarnaast ook exportterminals met een capaciteit van 700.000 vaten per dag werden geblokkeerd.

Uit de wekelijkse voorraad-cijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 4,3 miljoen vaten is afgenomen naar 382,9 miljoen vaten, het laagste cijfer van de voorbije 6 weken. Het was de grootste afname op weekbasis van dit jaar. Vooraf werd op een daling met 2,3 miljoen vaten gerekend.

Vorige week voerde de Verenigde Staten gemiddeld 8,8 miljoen vaten ruwe olie per dag in tegenover 9,1 miljoen vaten per dag een week eerder.

De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg de voorbije 4 weken licht naar 92,1 procent tegenover 91,9 procent een week eerder.

De voorraad loodvrije benzine steeg met 0,2 miljoen vaten maar de stookolievoorraad kwam op weekbasis 1,1 miljoen vaten lager uit.

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in de plus, waarbij de koersen ten opzichte van de opening in beperkte mate verder zijn gestegen. Niet alle tot dusver gepubliceerde cijfers worden goed onthaald, onder andere Verizon moet op de cijfers wat terrein prijsgeven. Weer problemen bij Libische olieproductie In Libië werd een deel van de productie stilgelegd door een lokale militiegroep die daarmee wil protesteren tegen het verloop van de verkiezingen. Het gaat volgens Royal Bank of Scotland om 300.000 vaten per dag aan productie terwijl daarnaast ook exportterminals met een capaciteit van 700.000 vaten per dag werden geblokkeerd. Uit de wekelijkse voorraad-cijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 4,3 miljoen vaten is afgenomen naar 382,9 miljoen vaten, het laagste cijfer van de voorbije 6 weken. Het was de grootste afname op weekbasis van dit jaar. Vooraf werd op een daling met 2,3 miljoen vaten gerekend. Vorige week voerde de Verenigde Staten gemiddeld 8,8 miljoen vaten ruwe olie per dag in tegenover 9,1 miljoen vaten per dag een week eerder. De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg de voorbije 4 weken licht naar 92,1 procent tegenover 91,9 procent een week eerder. De voorraad loodvrije benzine steeg met 0,2 miljoen vaten maar de stookolievoorraad kwam op weekbasis 1,1 miljoen vaten lager uit.