Natuurlijk is dat niet alleen de schuld van Obama, hij heeft bij het uitschakelen van de middenklasse de hulp gekregen van ex-FED president Ben Bernanke. Die heeft namelijk met zijn politiek van monetaire verruiming de rijken rijker en de armen armer gemaakt.

Ooit was de Amerikaanse middenklasse de grootste en de meest welvarende in de hele wereld maar dat is nu voltooid verleden tijd. Sommige regio's van de Verenigde Staten doen het weliswaar iets beter, maar in het overgrote deel van het land is de kloof tussen armen en rijker onvoorstelbaar groot geworden.

Natuurlijk is dat niet alleen de schuld van Obama, hij heeft bij het uitschakelen van de middenklasse de hulp gekregen van ex-FED president Ben Bernanke. Die heeft namelijk met zijn politiek van monetaire verruiming de rijken rijker en de armen armer gemaakt. Ooit was de Amerikaanse middenklasse de grootste en de meest welvarende in de hele wereld maar dat is nu voltooid verleden tijd. Sommige regio's van de Verenigde Staten doen het weliswaar iets beter, maar in het overgrote deel van het land is de kloof tussen armen en rijker onvoorstelbaar groot geworden.