Guy Haselmann van Scotiabank merkt op dat een vervelend neveneffect van de politiek van quantative easing het feit is dat de liquiditeit op de secundaire markt voor woonkredieten zo goed als opgedroogd is. De situatie is opnieuw zo erg als bij het omvallen van Bear Stearns in 2008.

De FED heeft geaarzeld om te starten met taperen en die beslissing zal ze zuur opbreken. Volgens Haselmann zal de liquiditeit eveneens opdrogen op de markt voor staatsobligaties, daarna op die bedrijfsobligaties, vervolgens op die van ETF's en die vastgoedfondsen (REIT's). De FED kan zo dezelfde weg inslaan als de Bank of Japan.

Guy Haselmann van Scotiabank merkt op dat een vervelend neveneffect van de politiek van quantative easing het feit is dat de liquiditeit op de secundaire markt voor woonkredieten zo goed als opgedroogd is. De situatie is opnieuw zo erg als bij het omvallen van Bear Stearns in 2008. De FED heeft geaarzeld om te starten met taperen en die beslissing zal ze zuur opbreken. Volgens Haselmann zal de liquiditeit eveneens opdrogen op de markt voor staatsobligaties, daarna op die bedrijfsobligaties, vervolgens op die van ETF's en die vastgoedfondsen (REIT's). De FED kan zo dezelfde weg inslaan als de Bank of Japan.