Het sentiment was volgens Royal Bank of Scotland ook positief na de beslissing van het Amerikaanse Congres om de belastingvoordelen op lonen met 2 maanden te verlengen.

Ook het Amerikaanse consumentenvertrouwen steeg naar het hoogste niveau in 6 maanden door een combinatie van lagere energieprijzen en een gedaalde werkloosheid. Ook de orders voor duurzame goederen namen toe.

Op de grondstoffenmarkten zetten de granen hun opmars verder terwijl ook de landbouwgrondstoffen duurder werden. Het aantal verliezers bleef beperkt.

Het sentiment was volgens Royal Bank of Scotland ook positief na de beslissing van het Amerikaanse Congres om de belastingvoordelen op lonen met 2 maanden te verlengen. Ook het Amerikaanse consumentenvertrouwen steeg naar het hoogste niveau in 6 maanden door een combinatie van lagere energieprijzen en een gedaalde werkloosheid. Ook de orders voor duurzame goederen namen toe. Op de grondstoffenmarkten zetten de granen hun opmars verder terwijl ook de landbouwgrondstoffen duurder werden. Het aantal verliezers bleef beperkt.