De voorraadcyclus helpt dit prille herstel een beetje. Ook helpen de omvangrijke steunpakketten en het bankenplan van Geithner om het sentiment in de markt te keren.

Daarnaast is er een lichtpuntje te zien op de Amerikaanse huizenmarkt: de dalingen van de huizenprijzen lijkt vooralsnog tot staan te komen.

Ook de omvangrijke faciliteiten van de Federal Reserve (Fed) om de hypothekenmarkt weer wat hoop te geven lijken een positief effect te hebben.

De Fed kondigde bovendien aan om over te gaan tot kwantitatieve verruiming (het opkopen van staatsobligaties). Hierdoor daalde de tienjaars rente in de Verenigde Staten binnen een dag van 3% tot 2,5%.

De voorraadcyclus helpt dit prille herstel een beetje. Ook helpen de omvangrijke steunpakketten en het bankenplan van Geithner om het sentiment in de markt te keren. Daarnaast is er een lichtpuntje te zien op de Amerikaanse huizenmarkt: de dalingen van de huizenprijzen lijkt vooralsnog tot staan te komen. Ook de omvangrijke faciliteiten van de Federal Reserve (Fed) om de hypothekenmarkt weer wat hoop te geven lijken een positief effect te hebben. De Fed kondigde bovendien aan om over te gaan tot kwantitatieve verruiming (het opkopen van staatsobligaties). Hierdoor daalde de tienjaars rente in de Verenigde Staten binnen een dag van 3% tot 2,5%.