Er zullen ingrijpende maatregelen noodzakelijk zijn, om het tij te doen te keren. Whitney verwees in dat verband naar de staat Illinois, dat de belastingen met 75% verhoogde.

De nieuwe Californische gouverneur Jerry Brown kondigde al meteen aan het deficiet op de begroting van de staat te willen terugdringen tot ongeveer 20% van de totale uitgaven.

Maar ook de steden zitten diep in de knoei. Onder andere Detroit en Harrisburg worden met een faillissement bedreigd. Vorig jaar zochten 6 kleinere steden beschutting onder chapter 9 om een bankroet te vermijden.

JPMorgan Chase & Co. Chief Executive Officer Jamie Dimon deelt de mening van Whitney en is van mening dat dit jaar nog heel wat Amerikaanse lokale overheden door de knieën zullen gaan.

Er zullen ingrijpende maatregelen noodzakelijk zijn, om het tij te doen te keren. Whitney verwees in dat verband naar de staat Illinois, dat de belastingen met 75% verhoogde. De nieuwe Californische gouverneur Jerry Brown kondigde al meteen aan het deficiet op de begroting van de staat te willen terugdringen tot ongeveer 20% van de totale uitgaven. Maar ook de steden zitten diep in de knoei. Onder andere Detroit en Harrisburg worden met een faillissement bedreigd. Vorig jaar zochten 6 kleinere steden beschutting onder chapter 9 om een bankroet te vermijden. JPMorgan Chase & Co. Chief Executive Officer Jamie Dimon deelt de mening van Whitney en is van mening dat dit jaar nog heel wat Amerikaanse lokale overheden door de knieën zullen gaan.