Dat is echter niet geval, als we Gary Shilling van Gary Shilling & Co mogen geloven. Shilling sluit niet uit dat de Verenigde Staten tijdelijk opnieuw in een korte recessie zal verzeild raken, precies vanwege de problemen op de huizenmarkt.

Bovendien verwacht hij dat die problemen nog lang op de economie gaan blijven wegen. Voor het volgend decennium verwacht hij een gemiddelde groei van het BBP met maar 2%.

In sommige regio's - New York City is daar een voorbeeld van - is er een herstel geweest, onder andere dankzij de Wall Street-bonussen.

Het overaanbod op de huizenmarkt blijft echter groot.

Shilling gelooft dan ook dat de prijzen nog met ongeveer 10% gaan dalen en dat het nog een tot twee jaar gaat duren alvorens we daadwerkelijk een bodem hebben bereikt.

Die 2% economische groei is te gering om de werkloosheid op te lossen. Shilling is van mening dat het BBP met 3,30% moet groeien om de werkloosheid te stabiliseren.

De conclusie van Shilling is dan ook duidelijk: hij verwacht dat de Amerikaanse levensstandaard gaat beginnen dalen.

Dat is echter niet geval, als we Gary Shilling van Gary Shilling & Co mogen geloven. Shilling sluit niet uit dat de Verenigde Staten tijdelijk opnieuw in een korte recessie zal verzeild raken, precies vanwege de problemen op de huizenmarkt. Bovendien verwacht hij dat die problemen nog lang op de economie gaan blijven wegen. Voor het volgend decennium verwacht hij een gemiddelde groei van het BBP met maar 2%. In sommige regio's - New York City is daar een voorbeeld van - is er een herstel geweest, onder andere dankzij de Wall Street-bonussen. Het overaanbod op de huizenmarkt blijft echter groot. Shilling gelooft dan ook dat de prijzen nog met ongeveer 10% gaan dalen en dat het nog een tot twee jaar gaat duren alvorens we daadwerkelijk een bodem hebben bereikt. Die 2% economische groei is te gering om de werkloosheid op te lossen. Shilling is van mening dat het BBP met 3,30% moet groeien om de werkloosheid te stabiliseren. De conclusie van Shilling is dan ook duidelijk: hij verwacht dat de Amerikaanse levensstandaard gaat beginnen dalen.