De Amerikaanse beurzen hebben vandaag met serieuze tegenwind af te rekenen, waarbij het verlies voor de Nasdaq zelfs oploopt tot anderhalf procent.

Facebook leek er bovenop te zijn, maar ook vandaag moet de koers weer inbinden. Die koers valt zodoende terug richting 30 dollar.

Agrium heeft wind in de zeilen

Agrium heeft laten weten dat de winst over het eerste halfjaar van 2012 zal uitkomen in de hogere regionen van de eerder voorziene bandbreedte van USD 5,50 tot USD 6,10.

Het plaatje voor de kunstmest- en zadensector, waarin Agrium actief is, lijkt dit jaar steeds rooskleuriger te worden; ABN Amro blijft het aandeel Agrium volgen met een koopadvies.

Agrium is een Amerikaanse onderneming die wereldwijd actief is als leverancier van producten en diensten op het gebied van landbouw.

Het bedrijf produceert onder meer kunstmest. Met betrekking tot de verwachte winst over de eerste zes maanden van dit jaar hanteert Agrium een bandbreedte van USD 5,50 tot USD 6,10.

Onlangs kon het bedrijf melden dat de halfjaarwinst in de hogere regionen van deze bandbreedte zal uitkomen. De vraag naar meststoffen en andere boerderijproducten is hoog, met dank aan het feit dat de graanprijzen zich op hoge niveaus blijven bevinden.

Agrium en andere bedrijven binnen de kunstmest- en zadensector zien de marktomstandigheden dit jaar steeds gunstiger worden.

Tegelijkertijd groeit de scepsis: volgens sommigen zal de huidige correctie van de grondstoffenprijzen resulteren in een afnemende vraag naar zaden en meststoffen.

ABN Amro deelt deze sceptische visie niet: de vraag naar basale levensmiddelen blijft namelijk toenemen, vooral vanuit de opkomende markten.

Binnen de kunstmest- en zadensector is Agrium een van de favoriete spelers van de bank, vanwege het goed gediversifieerde business model en de sterke cash flow van deze onderneming.

De Amerikaanse beurzen hebben vandaag met serieuze tegenwind af te rekenen, waarbij het verlies voor de Nasdaq zelfs oploopt tot anderhalf procent. Facebook leek er bovenop te zijn, maar ook vandaag moet de koers weer inbinden. Die koers valt zodoende terug richting 30 dollar. Agrium heeft wind in de zeilen Agrium heeft laten weten dat de winst over het eerste halfjaar van 2012 zal uitkomen in de hogere regionen van de eerder voorziene bandbreedte van USD 5,50 tot USD 6,10. Het plaatje voor de kunstmest- en zadensector, waarin Agrium actief is, lijkt dit jaar steeds rooskleuriger te worden; ABN Amro blijft het aandeel Agrium volgen met een koopadvies. Agrium is een Amerikaanse onderneming die wereldwijd actief is als leverancier van producten en diensten op het gebied van landbouw. Het bedrijf produceert onder meer kunstmest. Met betrekking tot de verwachte winst over de eerste zes maanden van dit jaar hanteert Agrium een bandbreedte van USD 5,50 tot USD 6,10. Onlangs kon het bedrijf melden dat de halfjaarwinst in de hogere regionen van deze bandbreedte zal uitkomen. De vraag naar meststoffen en andere boerderijproducten is hoog, met dank aan het feit dat de graanprijzen zich op hoge niveaus blijven bevinden. Agrium en andere bedrijven binnen de kunstmest- en zadensector zien de marktomstandigheden dit jaar steeds gunstiger worden. Tegelijkertijd groeit de scepsis: volgens sommigen zal de huidige correctie van de grondstoffenprijzen resulteren in een afnemende vraag naar zaden en meststoffen. ABN Amro deelt deze sceptische visie niet: de vraag naar basale levensmiddelen blijft namelijk toenemen, vooral vanuit de opkomende markten. Binnen de kunstmest- en zadensector is Agrium een van de favoriete spelers van de bank, vanwege het goed gediversifieerde business model en de sterke cash flow van deze onderneming.