Uit een onderzoek uitgevoerd door Thomson Reuters bleek dat 11 distributeurs slechter dan verwacht presteerden, terwijl 10 anderen het toch beter dan verwacht deden.

Vooral de discounters deden relatief gezien goede zaken, hetgeen aantoont dat de Amerikanen in deze periode prijsbewust blijven kopen. De signalen die wijzen op een stabilisering van de VS-economie zijn nog niet duidelijk merkbaar in de distributiesector.

Veel Amerikanen blijven erg voorzichtig wat nieuwe aankopen betreft, dit vanwege de oplopende werkloosheid. De consumenten zijn nog steeds goed voor ongeveer 70% van de Amerikaanse economie. Zonder de consument kan van een blijvend economisch herstel dus geen sprake zijn.

Op jaarbasis zouden de verkopen in winkels minder dan een jaar open met 3,40% zijn gedaald, tegenover een daling met 4,70% in juli. Augustus was al de 12de maand op rij dat de kleinhandel minder verkocht.

Uit een onderzoek uitgevoerd door Thomson Reuters bleek dat 11 distributeurs slechter dan verwacht presteerden, terwijl 10 anderen het toch beter dan verwacht deden. Vooral de discounters deden relatief gezien goede zaken, hetgeen aantoont dat de Amerikanen in deze periode prijsbewust blijven kopen. De signalen die wijzen op een stabilisering van de VS-economie zijn nog niet duidelijk merkbaar in de distributiesector. Veel Amerikanen blijven erg voorzichtig wat nieuwe aankopen betreft, dit vanwege de oplopende werkloosheid. De consumenten zijn nog steeds goed voor ongeveer 70% van de Amerikaanse economie. Zonder de consument kan van een blijvend economisch herstel dus geen sprake zijn. Op jaarbasis zouden de verkopen in winkels minder dan een jaar open met 3,40% zijn gedaald, tegenover een daling met 4,70% in juli. Augustus was al de 12de maand op rij dat de kleinhandel minder verkocht.