De daling van de verkopen bedroeg vorige maand 1,80%, tegenover een terugval met 2,80% in oktober. De consensusverwachting bij analisten lag op een terugval met 2%.

November is een belangrijke maand voor de kleinhandelsverkopen wegens de eerste maand van de eindejaarsperiode. November en december kunnen samen goed zijn voor 50% van de omzet en de jaarwinst van de distributieketens.

Michael Niemira, chef econoom bij het International Council of Shopping Centers (ICSC), is van mening dat november alleen maar iets beter dan verwacht was omdat september en oktober zo slecht waren.

De daling van de verkopen bedroeg vorige maand 1,80%, tegenover een terugval met 2,80% in oktober. De consensusverwachting bij analisten lag op een terugval met 2%. November is een belangrijke maand voor de kleinhandelsverkopen wegens de eerste maand van de eindejaarsperiode. November en december kunnen samen goed zijn voor 50% van de omzet en de jaarwinst van de distributieketens. Michael Niemira, chef econoom bij het International Council of Shopping Centers (ICSC), is van mening dat november alleen maar iets beter dan verwacht was omdat september en oktober zo slecht waren.