Volgens sommige analisten is dit een bijzonder negatief signaal, want het geeft aan dat er onheil op komst is. Er zijn al miljarden dollars weggevloeid uit de markt voor vuilbakobligaties en dat geeft aan dat de beleggers het zaakje niet langer vertrouwen.

De laatste keer dat een dergelijke gebeurtenis plaatsvond, was tijdens de financiële crisis van 2000. Volgens de Britse krant The Telegraph crashen junk bonds voor aandelen dat doen. Er zou met andere woorden een crash op de obligatiemarkten op komst kunnen zijn.

Volgens sommige analisten is dit een bijzonder negatief signaal, want het geeft aan dat er onheil op komst is. Er zijn al miljarden dollars weggevloeid uit de markt voor vuilbakobligaties en dat geeft aan dat de beleggers het zaakje niet langer vertrouwen. De laatste keer dat een dergelijke gebeurtenis plaatsvond, was tijdens de financiële crisis van 2000. Volgens de Britse krant The Telegraph crashen junk bonds voor aandelen dat doen. Er zou met andere woorden een crash op de obligatiemarkten op komst kunnen zijn.