In het bedrijfsleven kwamen er 84.000 nieuwe banen bij, terwijl er anderzijds 4000 verloren gingen in de overheidssector. Sommige analisten hadden nog kort voor de publicatie van de cijfers door het Labor Department hun prognoses naar boven aangepast.

Tweede kwartaal was opnieuw zwak

Het tweede kwartaal was opnieuw zwak, het betrof meer bepaald de zwakste kwartaalperiode in twee jaar.

Per maand kwamen er gemiddeld maar 76.000 nieuwe banen bij, ten opzichte van 226.000 tijdens het eerste kwartaal. In de eerste drie maanden profiteerde van de arbeidsmarkt tot de zwakke winter.

Zowel het april- als het meicijfer werden heraangepast: in april bedroeg de jobcreatie 77.000, waar eerst maar 69.000 was gepubliceerd, terwijl het april-cijfer werd verlaagd van 77.000 naar 68.000. Jeff Savage van Wells Private Bank sprak van een duidelijk tegenvallend cijfer wat de maand juni betreft.

De Amerikaanse beurzen zijn in reactie op de cijfers lager geopend, met verliezen voor de belangrijkste indices van ruim driekwart procent. Op de valutamarkten stijgt de koers van de dollar ten opzichte van de euro.

In het bedrijfsleven kwamen er 84.000 nieuwe banen bij, terwijl er anderzijds 4000 verloren gingen in de overheidssector. Sommige analisten hadden nog kort voor de publicatie van de cijfers door het Labor Department hun prognoses naar boven aangepast. Tweede kwartaal was opnieuw zwak Het tweede kwartaal was opnieuw zwak, het betrof meer bepaald de zwakste kwartaalperiode in twee jaar. Per maand kwamen er gemiddeld maar 76.000 nieuwe banen bij, ten opzichte van 226.000 tijdens het eerste kwartaal. In de eerste drie maanden profiteerde van de arbeidsmarkt tot de zwakke winter. Zowel het april- als het meicijfer werden heraangepast: in april bedroeg de jobcreatie 77.000, waar eerst maar 69.000 was gepubliceerd, terwijl het april-cijfer werd verlaagd van 77.000 naar 68.000. Jeff Savage van Wells Private Bank sprak van een duidelijk tegenvallend cijfer wat de maand juni betreft. De Amerikaanse beurzen zijn in reactie op de cijfers lager geopend, met verliezen voor de belangrijkste indices van ruim driekwart procent. Op de valutamarkten stijgt de koers van de dollar ten opzichte van de euro.