De consumentenprijzenindex steeg vorige maand met 0,20%, maar de kerninflatie - dus zonder rekening te houden met de volatiele voedings- en energieprijzen - is met 0,10% gedaald. Er was gerekend op stijging met respectievelijk 0,30% en 0,10%. De daling van de core-index was de eerste in 27 jaar.

Op de obligatiemarkten zijn de rendementen meteen na de publicatie van de cijfers vorige vrijdag gedaald. De beleggers beseffen dat de inflatie geen probleem vormt en dat op middellange termijn ook niet gaat worden.

Burt White, chief investment officer bij LPL Financial, is van mening dat de inflatiecijfers de FED de kans gaan bieden om haar basisrente nog geruime tijd laag te houden.

De Amerikaanse centrale bank verhoogde vorige week - volgens sommigen onverwacht en volgens anderen dan weer niet - onverwacht haar discontovoet. Dat betekent echter niet dat de basisrente snel gaat volgen. White sluit zelfs niet uit dat de basisrente tot in 2011 op de huidige lage niveaus kan blijven staan.

De consumentenprijzenindex steeg vorige maand met 0,20%, maar de kerninflatie - dus zonder rekening te houden met de volatiele voedings- en energieprijzen - is met 0,10% gedaald. Er was gerekend op stijging met respectievelijk 0,30% en 0,10%. De daling van de core-index was de eerste in 27 jaar. Op de obligatiemarkten zijn de rendementen meteen na de publicatie van de cijfers vorige vrijdag gedaald. De beleggers beseffen dat de inflatie geen probleem vormt en dat op middellange termijn ook niet gaat worden. Burt White, chief investment officer bij LPL Financial, is van mening dat de inflatiecijfers de FED de kans gaan bieden om haar basisrente nog geruime tijd laag te houden. De Amerikaanse centrale bank verhoogde vorige week - volgens sommigen onverwacht en volgens anderen dan weer niet - onverwacht haar discontovoet. Dat betekent echter niet dat de basisrente snel gaat volgen. White sluit zelfs niet uit dat de basisrente tot in 2011 op de huidige lage niveaus kan blijven staan.