Dat zou er op kunnen wijzen dat de vastgoedmarkt ondanks alles toch aan het stabiliseren is. Die stijging is echter misleidend, want ze houdt verband met de prijsklassen van verkochte huizen.

Blijkt namelijk dat goedkope huizen minder vlot verkochten, maar dat duurdere huizen - denk daarbij aan de prijsklasse boven 1 miljoen dollar - wel een stijging te zien gaven.

Lawrence Yun, hoofdeconoom van de National Association of Realtors, spreekt dan ook van een kunstmatige stijging van de gemiddelde verkoopprijs. Er is nog een voorraad aan verkochte huizen voor 12,50 maanden beschikbaar, zodat de prijzen onder druk blijven staan.

Dat zou er op kunnen wijzen dat de vastgoedmarkt ondanks alles toch aan het stabiliseren is. Die stijging is echter misleidend, want ze houdt verband met de prijsklassen van verkochte huizen. Blijkt namelijk dat goedkope huizen minder vlot verkochten, maar dat duurdere huizen - denk daarbij aan de prijsklasse boven 1 miljoen dollar - wel een stijging te zien gaven. Lawrence Yun, hoofdeconoom van de National Association of Realtors, spreekt dan ook van een kunstmatige stijging van de gemiddelde verkoopprijs. Er is nog een voorraad aan verkochte huizen voor 12,50 maanden beschikbaar, zodat de prijzen onder druk blijven staan.