De huizenmarkt kan volgens Case in de komende maanden gaan verbeteren. Hij gelooft met andere woorden niet dat het wegvallen van de overheidssteun de vastgoedsector weer onderuit gaat halen.

Zodra zou blijken dat de vastgoedmarkt gestabiliseerd is, krijgt FED-voorzitter Ben Bernanke het licht op groen om de basisrente te verhogen. Die basisrente staat nu ongeveer op nul.

Case is van mening dat de FED veel sneller dan algemeen wordt aangenomen haar basisrente zal kunnen verhogen. Mogelijk gebeurt dat al in juni 2006, hoewel de meeste economen er van uitgaan dat een renteverhoging tot op het einde van het jaar op zich kan laten wachten.

De index van de huizenbouwers weerspiegelt het optimisme op de markt. De Standard & Poor's Supercomposite Homebuilding Index, die uit 12 aandelen bestaat, bereikte een nieuwe piek voor de afgelopen vijf maanden.

Dit jaar is de index al met ongeveer 15% gestegen, dit dankzij een forse stijging van de koersen van aandelen als M/I Homes (dat met meer dan 40% steeg), Standard Pacific en Lennar (beiden met ruim 30% gestegen).

De huizenmarkt kan volgens Case in de komende maanden gaan verbeteren. Hij gelooft met andere woorden niet dat het wegvallen van de overheidssteun de vastgoedsector weer onderuit gaat halen. Zodra zou blijken dat de vastgoedmarkt gestabiliseerd is, krijgt FED-voorzitter Ben Bernanke het licht op groen om de basisrente te verhogen. Die basisrente staat nu ongeveer op nul. Case is van mening dat de FED veel sneller dan algemeen wordt aangenomen haar basisrente zal kunnen verhogen. Mogelijk gebeurt dat al in juni 2006, hoewel de meeste economen er van uitgaan dat een renteverhoging tot op het einde van het jaar op zich kan laten wachten. De index van de huizenbouwers weerspiegelt het optimisme op de markt. De Standard & Poor's Supercomposite Homebuilding Index, die uit 12 aandelen bestaat, bereikte een nieuwe piek voor de afgelopen vijf maanden. Dit jaar is de index al met ongeveer 15% gestegen, dit dankzij een forse stijging van de koersen van aandelen als M/I Homes (dat met meer dan 40% steeg), Standard Pacific en Lennar (beiden met ruim 30% gestegen).