Bij gebrek aan ander bedrijfsnieuws zal de aandacht vooral uitgaan naar de macro-economische indicatoren, met op de eerste plaats natuurlijk de vastgoedsector in de VS.

Terwijl iedereen zich druk maakt over de donkere wolken boven de wereldeconomie breekt volgens ABN Amro hier en daar de zon door. Bijvoorbeeld de opleving van de Amerikaanse huizenmarkt.

Die houdt aan en blijft een belangrijke lichtpunt. De gegevens over de Amerikaanse huizenmarkt gisteren waren beter dan verwacht en stemmen overeen met de verwachting van ABN Amro dat de komende jaren de markt in toenemende mate zal groeien.

De NAHB huizenmarktindex, die het vertrouwen van de huizenbouwers reflecteert, steeg in november onverwacht naar 46 tegen 41 een maand eerder.

Daarmee is het vertrouwen op het hoogste niveau sinds mei 2006, een teken dat de bouwactiviteit sterk toeneemt in de Verenigde Staten.

In het derde kwartaal kunnen de huizenverkopen volgens ABN Amro een derde hoger uitkomen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat herstel stuwt ook de huizenprijzen. De huizenvoorraad in de Verenigde Staten bereikte in oktober het laagste niveau sinds februari 2006.

Bij gebrek aan ander bedrijfsnieuws zal de aandacht vooral uitgaan naar de macro-economische indicatoren, met op de eerste plaats natuurlijk de vastgoedsector in de VS. Terwijl iedereen zich druk maakt over de donkere wolken boven de wereldeconomie breekt volgens ABN Amro hier en daar de zon door. Bijvoorbeeld de opleving van de Amerikaanse huizenmarkt. Die houdt aan en blijft een belangrijke lichtpunt. De gegevens over de Amerikaanse huizenmarkt gisteren waren beter dan verwacht en stemmen overeen met de verwachting van ABN Amro dat de komende jaren de markt in toenemende mate zal groeien. De NAHB huizenmarktindex, die het vertrouwen van de huizenbouwers reflecteert, steeg in november onverwacht naar 46 tegen 41 een maand eerder. Daarmee is het vertrouwen op het hoogste niveau sinds mei 2006, een teken dat de bouwactiviteit sterk toeneemt in de Verenigde Staten. In het derde kwartaal kunnen de huizenverkopen volgens ABN Amro een derde hoger uitkomen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat herstel stuwt ook de huizenprijzen. De huizenvoorraad in de Verenigde Staten bereikte in oktober het laagste niveau sinds februari 2006.