In sommige gevallen ging er zelfs nog meer dan dat verloren. Dat is volgens Rex Nutting, Washington columnist en internationaal commentator voor MarketWatch, niet meer of niet minder dan een kleine ramp.

Voor de doorsnee Amerikaan vormt het huis het centrum van zijn welvaart. Veel bedrijven zijn opgestart met een huis als onderpand, om maar te zwijgen van de universiteitsopleidingen die er mee werden betaald.

Bij ongeveer 11 miljoen families - ongeveer 23% die een woonkrediet hebben lopen - hebben nu meer schulden dan hun huis waard is.

Voordat de vastgoedzeepbel barstte was dat maar 1%. Bovendien staat nog miljoenen gezinnen hetzelfde lot te wachten als de prijzen blijven dalen.

In sommige gevallen ging er zelfs nog meer dan dat verloren. Dat is volgens Rex Nutting, Washington columnist en internationaal commentator voor MarketWatch, niet meer of niet minder dan een kleine ramp. Voor de doorsnee Amerikaan vormt het huis het centrum van zijn welvaart. Veel bedrijven zijn opgestart met een huis als onderpand, om maar te zwijgen van de universiteitsopleidingen die er mee werden betaald. Bij ongeveer 11 miljoen families - ongeveer 23% die een woonkrediet hebben lopen - hebben nu meer schulden dan hun huis waard is. Voordat de vastgoedzeepbel barstte was dat maar 1%. Bovendien staat nog miljoenen gezinnen hetzelfde lot te wachten als de prijzen blijven dalen.