De daling van de groothandelsprijzen met 0,60% was de tweede op drie maanden tijd. In augustus werd nog een stijging van de prijzen met 1,70% opgetekend.

De kerninflatie, zonder rekening te houden met de volatiele voedings- en energieprijzen, daalde met 0,10%.

Vanwege de zwakke vraag zijn bedrijven niet in staat om prijsstijgingen door te rekenen aan hun klanten. De consensusverwachting bij de analisten lag op stabiele groothandelsprijzen.

Op jaarbasis daalden de wholesale prices met 4,80%. De kerninflatie steeg met 1,80% in vergelijking met dezelfde maand van vorig jaar.

De daling van de groothandelsprijzen met 0,60% was de tweede op drie maanden tijd. In augustus werd nog een stijging van de prijzen met 1,70% opgetekend. De kerninflatie, zonder rekening te houden met de volatiele voedings- en energieprijzen, daalde met 0,10%. Vanwege de zwakke vraag zijn bedrijven niet in staat om prijsstijgingen door te rekenen aan hun klanten. De consensusverwachting bij de analisten lag op stabiele groothandelsprijzen. Op jaarbasis daalden de wholesale prices met 4,80%. De kerninflatie steeg met 1,80% in vergelijking met dezelfde maand van vorig jaar.