De doorgevoerde hervorming is de grootste sinds de Great Depression. Vanwege de beperkende maatregelen zal het moeilijk worden om de gedaalde inkomsten op te vangen via meer inkomsten uit trading. Bovendien is de vraag naar kredieten in de Verenigde Staten sterk gedaald.

Alois Pirker, research director van Aite Group, is van mening dat de tijd voorbij is dat de Amerikaanse banken op een makkelijke manier aan nieuwe inkomsten raakten.

Toch wordt er al druk vergaderd over dergelijke nieuwe inkomsten. De klanten gaan bijvoorbeeld meer moeten betalen voor de klassieke bankdiensten.

Shannon Stemm, financial services analist bij Edward Jones, verwacht dat in ieder geval zichtrekeningen flink duurder gaan worden. De banken zullen in ieder geval iets moeten doen om competitief te kunnen blijven.

JPMorgan Chase's CEO Jamie Dimon verklaarde bij de publicatie van de kwartaalcijfers al onomwonden dat er iets moet gebeuren, hij verwacht dat de kosten van de hervorming gewoon aan de klanten doorgerekend zullen worden. Dimon ook sloot niet uit dat heel wat bankkantoren gaan gesloten worden.

De doorgevoerde hervorming is de grootste sinds de Great Depression. Vanwege de beperkende maatregelen zal het moeilijk worden om de gedaalde inkomsten op te vangen via meer inkomsten uit trading. Bovendien is de vraag naar kredieten in de Verenigde Staten sterk gedaald. Alois Pirker, research director van Aite Group, is van mening dat de tijd voorbij is dat de Amerikaanse banken op een makkelijke manier aan nieuwe inkomsten raakten. Toch wordt er al druk vergaderd over dergelijke nieuwe inkomsten. De klanten gaan bijvoorbeeld meer moeten betalen voor de klassieke bankdiensten. Shannon Stemm, financial services analist bij Edward Jones, verwacht dat in ieder geval zichtrekeningen flink duurder gaan worden. De banken zullen in ieder geval iets moeten doen om competitief te kunnen blijven. JPMorgan Chase's CEO Jamie Dimon verklaarde bij de publicatie van de kwartaalcijfers al onomwonden dat er iets moet gebeuren, hij verwacht dat de kosten van de hervorming gewoon aan de klanten doorgerekend zullen worden. Dimon ook sloot niet uit dat heel wat bankkantoren gaan gesloten worden.