Vier jaar geleden moesten de Amerikaanse banken via een grootscheepse reddingsoperatie van de ondergang worden gered, maar vandaag verdienen ze bijna evenveel geld als voordien. Bank of America verdiende bijvoorbeeld evenveel als Walt Disney en McDonald's samen.

Ondanks de miljardenwinsten noteren de aandelen van de meeste banken nog steeds onder hun NAV, ze worden nog altijd door tal van problemen achtervolgd. Dat blijkt onder andere uit de golf van ontslagen, uit de uitkering van lagere bonussen enzovoort.

Cacaoprijs onder druk

Bij de landbouwgrondstoffen moest cacao volgens Royal Bank of Scotland opnieuw 4,6 procent inleveren. Door de recente regenval in West-Afrika zijn de oogstvooruitzichten sterk verbeterd. De neerslag komt de kwaliteit van de cacaobonen ten goede terwijl het risico op schimmelziektes kleiner wordt.

Rond deze tijd start het oogstseizoen in de meeste landen. In Ivoorkust zal de regering een nieuw systeem van prijsvorming invoeren waarbij de boeren een minimumprijs wordt gegarandeerd. Op die manier wil de overheid de investeringen in de sector aanmoedigen.

Vier jaar geleden moesten de Amerikaanse banken via een grootscheepse reddingsoperatie van de ondergang worden gered, maar vandaag verdienen ze bijna evenveel geld als voordien. Bank of America verdiende bijvoorbeeld evenveel als Walt Disney en McDonald's samen.Ondanks de miljardenwinsten noteren de aandelen van de meeste banken nog steeds onder hun NAV, ze worden nog altijd door tal van problemen achtervolgd. Dat blijkt onder andere uit de golf van ontslagen, uit de uitkering van lagere bonussen enzovoort. Cacaoprijs onder drukBij de landbouwgrondstoffen moest cacao volgens Royal Bank of Scotland opnieuw 4,6 procent inleveren. Door de recente regenval in West-Afrika zijn de oogstvooruitzichten sterk verbeterd. De neerslag komt de kwaliteit van de cacaobonen ten goede terwijl het risico op schimmelziektes kleiner wordt. Rond deze tijd start het oogstseizoen in de meeste landen. In Ivoorkust zal de regering een nieuw systeem van prijsvorming invoeren waarbij de boeren een minimumprijs wordt gegarandeerd. Op die manier wil de overheid de investeringen in de sector aanmoedigen.