Volgens het U.S. Department of Agriculture hebben die lage voorraden deels te maken met een hogere vraag naar biobrandstoffen. Die vraag zal hoog blijven en dus de voorraden verder onder druk zetten.

Daardoor kunnen de graanprijzen alleen maar stijgen. Volgens het U.S. Department of Agriculture is de vraag naar tarwe vanuit de sector van de biobrandstoffen in december en januari met 50 miljoen bushels gestegen.

Op 31 december zou de totale tarwevoorraad nog 675 miljoen bushels bedragen, of 5% van alle tarwe die in de VS geconsumeerd. Niet voor niets is de tarweprijs in de afgelopen zes maanden verdubbeld, van 3,50 naar meer dan 7 dollar per bushel.

Volgens het U.S. Department of Agriculture hebben die lage voorraden deels te maken met een hogere vraag naar biobrandstoffen. Die vraag zal hoog blijven en dus de voorraden verder onder druk zetten. Daardoor kunnen de graanprijzen alleen maar stijgen. Volgens het U.S. Department of Agriculture is de vraag naar tarwe vanuit de sector van de biobrandstoffen in december en januari met 50 miljoen bushels gestegen. Op 31 december zou de totale tarwevoorraad nog 675 miljoen bushels bedragen, of 5% van alle tarwe die in de VS geconsumeerd. Niet voor niets is de tarweprijs in de afgelopen zes maanden verdubbeld, van 3,50 naar meer dan 7 dollar per bushel.