De maatregelen die Obama aankondigde of nog zal aankondigen zijn in het voordeel van sommige bedrijven maar in het nadeel van andere bedrijven.

Met name de ziekenhuizen maakten in de afgelopen week een goede beurt op Wall Street, zij mogen zich namelijk verheugen in de komst van een groot aantal nieuwe patiënten.

Het betreft Amerikanen die dankzij de maatregelen van Obama van een ziekteverzekering mogen genieten.

Verzekeraars betalen het gelag

De aandelen van bedrijven als HCA, het grootste privé uitgebate ziekenhuis in de VS, maakte vorige week een goede beurt op Wall Street.

De koers steeg met ruim 6% op het bericht over de herverkiezing van Obama. Ook Tenet Healthcare Corporation liet zich van zijn betere zijde zien.

Anderzijds moesten de medische verzekeraars het gelag betalen, deze sector wordt geconfronteerd met beperkende maatregelen en met nieuwe belastingen die de grotere dekking van de Amerikaanse bevolking moeten helpen financieren.

UnitedHealth en WellPoint hebben beiden een moeilijke week achter de rug.

De maatregelen die Obama aankondigde of nog zal aankondigen zijn in het voordeel van sommige bedrijven maar in het nadeel van andere bedrijven. Met name de ziekenhuizen maakten in de afgelopen week een goede beurt op Wall Street, zij mogen zich namelijk verheugen in de komst van een groot aantal nieuwe patiënten. Het betreft Amerikanen die dankzij de maatregelen van Obama van een ziekteverzekering mogen genieten. Verzekeraars betalen het gelag De aandelen van bedrijven als HCA, het grootste privé uitgebate ziekenhuis in de VS, maakte vorige week een goede beurt op Wall Street. De koers steeg met ruim 6% op het bericht over de herverkiezing van Obama. Ook Tenet Healthcare Corporation liet zich van zijn betere zijde zien. Anderzijds moesten de medische verzekeraars het gelag betalen, deze sector wordt geconfronteerd met beperkende maatregelen en met nieuwe belastingen die de grotere dekking van de Amerikaanse bevolking moeten helpen financieren. UnitedHealth en WellPoint hebben beiden een moeilijke week achter de rug.