Gewoon op Wall Street bij de klassieke Amerikaanse bedrijven blijven rondhangen, zou weinig oplossen.

Buckley pakte dus zijn koffers en verhuisde bij wijze van spreken naar China. Hij specialiseerde zich in Chinese aandelen die ook op de beurs van Wall Street noteren.

Om geen half werk te leveren, werd elk bedrijfsverhaal nauwkeurig vanop zijn kantoor geanalyseerd op basis van het jaarverslag. Ook regelmatig overleg met de beurswaakhond SEC was een must.

Inmiddels zijn Buckley de schellen van de ogen gevallen. Minstens 200 van de 300 Chinese bedrijven die op Wall Street noteren, drijven op fraude.

Omdat hij niet van half werk hield, trok Buckley naar China waar hij de activiteiten van die bedrijven ter plekke ging natrekken.

Het beeld dat hij kreeg was ontluisterend: veel bedrijven hadden amper activiteiten, laat staan werknemers. De boodschap die hij nu brengt voor de beleggers is kort en goed: blijf zover mogelijk weg bij de Chinezen op Wall Street. Ook voor veel in Shanghai genoteerde bedrijven steekt hij de hand niet in het vuur.

Gewoon op Wall Street bij de klassieke Amerikaanse bedrijven blijven rondhangen, zou weinig oplossen. Buckley pakte dus zijn koffers en verhuisde bij wijze van spreken naar China. Hij specialiseerde zich in Chinese aandelen die ook op de beurs van Wall Street noteren. Om geen half werk te leveren, werd elk bedrijfsverhaal nauwkeurig vanop zijn kantoor geanalyseerd op basis van het jaarverslag. Ook regelmatig overleg met de beurswaakhond SEC was een must. Inmiddels zijn Buckley de schellen van de ogen gevallen. Minstens 200 van de 300 Chinese bedrijven die op Wall Street noteren, drijven op fraude. Omdat hij niet van half werk hield, trok Buckley naar China waar hij de activiteiten van die bedrijven ter plekke ging natrekken. Het beeld dat hij kreeg was ontluisterend: veel bedrijven hadden amper activiteiten, laat staan werknemers. De boodschap die hij nu brengt voor de beleggers is kort en goed: blijf zover mogelijk weg bij de Chinezen op Wall Street. Ook voor veel in Shanghai genoteerde bedrijven steekt hij de hand niet in het vuur.