Veel zal afhangen van het feit of er al dan niet een oplossing voor de fiscale klip komt. De periode van de feestdagen kan daartoe cruciaal zijn. Inmiddels werd vanmiddag een tegenvallende macro-economische indicator voor de maand november bekendgemaakt.

De index van de aankoopmanagers voor de verwerkende industrie gaf onverwacht een daling te zien. De ISM-index daalde tot 49,50, ten opzichte van 51,70 de maand voordien. Een cijfer onder 50 geeft aan dat de activiteiten in de Amerikaanse fabrieken krimpen.

Veel zal afhangen van het feit of er al dan niet een oplossing voor de fiscale klip komt. De periode van de feestdagen kan daartoe cruciaal zijn. Inmiddels werd vanmiddag een tegenvallende macro-economische indicator voor de maand november bekendgemaakt. De index van de aankoopmanagers voor de verwerkende industrie gaf onverwacht een daling te zien. De ISM-index daalde tot 49,50, ten opzichte van 51,70 de maand voordien. Een cijfer onder 50 geeft aan dat de activiteiten in de Amerikaanse fabrieken krimpen.