Velen vrezen dan ook voor een nieuwe economische terugval in de Verenigde Staten. De inzinking kan deels worden verklaard door de vertraging in de heropbouw van de voorraden en door het geleidelijk wegvallen van de sectorale steunmaatregelen.

Anderzijds is het zo dat de export snel blijft toenemen en dat de heropleving van de investeringen in uitrustingsgoederen in de tweede jaarhelft normaal gezien een verdere bescheiden groei van de economie mogelijk moet maken.

De resultaten van de ISM-enquête in de industrie waren in augustus trouwens iets beter, en de verkoop in de detailhandel, die in het begin van de zomer stagneerde, is zich geleidelijk aan het herstellen. Eind augustus was er voor het derde kwartaal omgerekend op jaarbasis dan ook al een groei verzekerd van 1,7 %.

Velen vrezen dan ook voor een nieuwe economische terugval in de Verenigde Staten. De inzinking kan deels worden verklaard door de vertraging in de heropbouw van de voorraden en door het geleidelijk wegvallen van de sectorale steunmaatregelen. Anderzijds is het zo dat de export snel blijft toenemen en dat de heropleving van de investeringen in uitrustingsgoederen in de tweede jaarhelft normaal gezien een verdere bescheiden groei van de economie mogelijk moet maken. De resultaten van de ISM-enquête in de industrie waren in augustus trouwens iets beter, en de verkoop in de detailhandel, die in het begin van de zomer stagneerde, is zich geleidelijk aan het herstellen. Eind augustus was er voor het derde kwartaal omgerekend op jaarbasis dan ook al een groei verzekerd van 1,7 %.