De Europese economie beleefde anderzijds in 2012 een double dip recessie en dat was onder andere te wijten aan de zware besparingsmaatregelen die door Europa aan de meeste landen werd opgelegd. Italië heeft het zelfs klaargespeeld om voor de derde keer in een recessie te belanden.

De kans bestaat dat de eurozone in haar geheel opnieuw in een recessie zal belanden, een risico dat de Amerikaanse economie voorlopig niet loopt. Vooral de sterke euro heeft de eurozone in de afgelopen maanden parten gespeeld, een te dure munt remt nu eenmaal de export af.

De Europese economie beleefde anderzijds in 2012 een double dip recessie en dat was onder andere te wijten aan de zware besparingsmaatregelen die door Europa aan de meeste landen werd opgelegd. Italië heeft het zelfs klaargespeeld om voor de derde keer in een recessie te belanden. De kans bestaat dat de eurozone in haar geheel opnieuw in een recessie zal belanden, een risico dat de Amerikaanse economie voorlopig niet loopt. Vooral de sterke euro heeft de eurozone in de afgelopen maanden parten gespeeld, een te dure munt remt nu eenmaal de export af.