Wees alert voor een trendommekeer, zo waarschuwt Van Herck. De afgelopen dagen zijn de belangrijkste wereldbeurzen verder gestegen.

En dit ondanks een verder uitdeinende Europese schuldencrisis, zwakkere economische indicatoren uit Duitsland en recent opnieuw tegenvallend nieuws van de Chinese economie.

De Chinese ondernemers zijn nog somberder geworden in juni. De HSBC PMI is een indicator voor het Chinese producenvertrouwen. In juni is deze indicator tot 48,1 punten gedaald.

Het is al de achtste maand op rij dat de indicator onder de 50 noteert. Een cijfer onder de 50 wijst op een inkrimping van de industriële activiteit.

Nochtans veroorzaakte dit nieuws geen verkoopgolf op de markten zoals dat vroeger wel eens het geval was. Het is vooral de S&P 500 die sterk presteert. In hun technische analyse van 2 weken geleden wezen de analisten van Leleux reeds op het potentieel van een stijging tot 1.363 punten. Op dit niveau is de index nu aanbeland.

Trendommekeer loert om de hoek

Van Herck heeft de indruk dat de markt de komende dagen nog licht hoger kan. Maar wees alert, een trendommekeer loert om de hoek! Gebruik de hieronder vermelde (zeer belangrijke) steunniveaus om de blootstelling aan aandelen te verminderen en/of opnieuw short ETF's in portefeuille te nemen.

Conclusie

Op de daggrafiek ziet men dat de daling van de S&P 500 van maart tot begin juni 2012 gevolgd werd door de heropleving van de afgelopen weken. Van Herck is van oordeel dat deze heropleving op zijn laatste benen aan het lopen is.

De index botst tegen zijn 61,8% retracementniveau (zie de grafiek van de S&P 500 in de technische analyse van 7 juni 2012). Er is nog licht opwaarts potentieel, maar de kans op een nieuwe top boven 1.422 punten (ongeveer 4% boven de huidige stand van de index) achtn men zeer klein.

Belangrijker is echter dat de grafiek van de S&P 500 één duidelijk niveau laat zien dat, éénmaal neerwaarts, doorbroken voor een nieuwe fase van de berenmarkt zal zorgen.

Dat is het niveau van 1.307 punten. Gebruik dit niveau om de blootstelling aan Amerikaanse aandelen af te bouwen en/of een short ETF op de S&P 500 te kopen!.

Voor de STOXX Europe 600 geldt hetzelfde verhaal: de stijging zit in zijn laatste fase en het overeenkomstige belangrijke steunniveau is 239,60 punten!

Een neerwaartse doorbraak is het signaal om opnieuw een short ETF te kopen om bestaande posities af te dekken en/of in te spelen op het dalingspotentieel van de Europese benchmark.

Wees alert voor een trendommekeer, zo waarschuwt Van Herck. De afgelopen dagen zijn de belangrijkste wereldbeurzen verder gestegen. En dit ondanks een verder uitdeinende Europese schuldencrisis, zwakkere economische indicatoren uit Duitsland en recent opnieuw tegenvallend nieuws van de Chinese economie. De Chinese ondernemers zijn nog somberder geworden in juni. De HSBC PMI is een indicator voor het Chinese producenvertrouwen. In juni is deze indicator tot 48,1 punten gedaald. Het is al de achtste maand op rij dat de indicator onder de 50 noteert. Een cijfer onder de 50 wijst op een inkrimping van de industriële activiteit. Nochtans veroorzaakte dit nieuws geen verkoopgolf op de markten zoals dat vroeger wel eens het geval was. Het is vooral de S&P 500 die sterk presteert. In hun technische analyse van 2 weken geleden wezen de analisten van Leleux reeds op het potentieel van een stijging tot 1.363 punten. Op dit niveau is de index nu aanbeland. Trendommekeer loert om de hoek Van Herck heeft de indruk dat de markt de komende dagen nog licht hoger kan. Maar wees alert, een trendommekeer loert om de hoek! Gebruik de hieronder vermelde (zeer belangrijke) steunniveaus om de blootstelling aan aandelen te verminderen en/of opnieuw short ETF's in portefeuille te nemen.Conclusie Op de daggrafiek ziet men dat de daling van de S&P 500 van maart tot begin juni 2012 gevolgd werd door de heropleving van de afgelopen weken. Van Herck is van oordeel dat deze heropleving op zijn laatste benen aan het lopen is. De index botst tegen zijn 61,8% retracementniveau (zie de grafiek van de S&P 500 in de technische analyse van 7 juni 2012). Er is nog licht opwaarts potentieel, maar de kans op een nieuwe top boven 1.422 punten (ongeveer 4% boven de huidige stand van de index) achtn men zeer klein. Belangrijker is echter dat de grafiek van de S&P 500 één duidelijk niveau laat zien dat, éénmaal neerwaarts, doorbroken voor een nieuwe fase van de berenmarkt zal zorgen. Dat is het niveau van 1.307 punten. Gebruik dit niveau om de blootstelling aan Amerikaanse aandelen af te bouwen en/of een short ETF op de S&P 500 te kopen!. Voor de STOXX Europe 600 geldt hetzelfde verhaal: de stijging zit in zijn laatste fase en het overeenkomstige belangrijke steunniveau is 239,60 punten! Een neerwaartse doorbraak is het signaal om opnieuw een short ETF te kopen om bestaande posities af te dekken en/of in te spelen op het dalingspotentieel van de Europese benchmark.